Je to provokatér, reagoval štátny tajomník maďarského rezortu diplomacie na vyjadrenia ministra Káčera

TA3 TASR
22.2.2023 11:23

Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer v stredu reagoval na kritické vyjadrenia dočasne povereného ministra zahraničných vecí SR Rastislava Káčera a označil ho za "provokatéra". Káčer v statuse poslal odkaz tým, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny. Informoval server mandiner.hu.

Budapešť ilu Maďarsko 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

"Rastislav Káčer je provokatér, podľa toho sa k nemu treba aj správať. O Rastislavovi Káčerovi sa nedávno vyjadril predseda zahraničného výboru parlamentu Zsolt Németh a my sa s jeho názorom úplne stotožňujeme. Provokácii nenaletíme!" uviedol Menczer.

Káčer na súkromnom účte na sociálnej sieti v utorok počas cesty vlakom z Bruselu do Londýna uzavrel rozsiahly komentár o postojoch k vojne na Ukrajine slovami: "Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz:  !" 

Server pripomenul, že Németh komentoval predchádzajúce Káčerove vyjadrenie, že ak by bol ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajine úspešnejší a jeho jednotky by prišli až po slovensko-ukrajinskú hranicu, SR by dnes čelila územným nárokom Maďarska.

"Pána Káčera dobre poznám, keďže bol veľvyslancom v Budapešti, stretol som sa s ním viackrát. Musím povedať, že mám veľké obavy o jeho duševné zdravie. A radím mu, aby urýchlene navštívil psychiatra," povedal Németh po pondelňajšej bratislavskej schôdzke predsedov zahraničných výborov parlamentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok