Šéf diplomacie Káčer adresoval tvrdý odkaz podporovateľom Putina: Idi na chuj!

ta3
22.2.2023 10:17

Slovenský minister zahraničia Rastislav Káčer si pripomenul prvé výročie útoku Ruska na Ukrajinu. Na svojom súkromnom profile na Facebooku zároveň adresoval tvrdý odkaz podporovateľom ruského prezidenta Vladimira Putina: "Иди на хуй!," napísal v statuse. Výraz "Idi na chuj!" v preklade z ruštiny do slovenčiny znamená - Choďte do p**e!.

Šéf diplomacie Káčer adresoval tvrdý odkaz podporovateľom Putina: Idi na chuj!
TASR/Jakub Kotian

"Takto pred rokom sme boli valcovaní tým, ako nás po podpise Dohody o obrannej spolupráci zaplavia americkí vojaci, robili sme zoznamy vlastizradcov, čo nás zapredali USA a hejtovali sme všetkých čo ’strašili ruskou agresiou’. Veď: ’Práve dnes sa ukázalo, že vojna na Ukrajine je jeden giganticky hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu’. Po roku nemám žiadnu radosť z toho že nie som paranoický. Tiež nemám potrebu hovoriť však sme vám hovorili…. So zmesou ľútosti a hnevu pozerám na obrázky zo sužovanej Ukrajiny. Surové vraždenie, znásilňovanie, ničenie. Horor v priamom prenose. Obdivujem patriotizmus Ukrajincov a ich lásku k slobode" napísal minister.

Šéf diplomacie citoval aj Orbánov sobotný prejav, kde maďarský premiér povedal, že Maďarsko je na strane mieru a vojna na Ukrajine je len vojnový konflikt medzi dvoma slovanskými štátmi. "Mali sme ich nechať tak (pozn. red. - Rusov a Ukrajincov), izolovať ich. Teda nechať Rusov, nech rýchlo vyvraždí Ukrajincov. Nech sa netrápi. Ako odporné. Aké úbohé. Ako nekresťanské,“ dodal Káčer. 

Minister zahraničia zároveň upozornil, že aj na Slovensku silnie podpora Putina. "Trepú o mieri a obdivujú Putina. Nech idú rečniť o mieri do Moskvy. Zhnijú v base, alebo gulagu," napísal Káčer. "Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди нахуй!," dodal na záver.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok