Vyšetrovateľ navrhol v kauze vraždy Vladimíra Daniša obžalovať Lališa, spis posunul na prokuratúru

TA3 TASR
21.2.2023 14:46

Vyšetrovateľ navrhol v kauze demonštratívnej mafiánskej vraždy Vladimíra Daniša, prezývaného Tuti, podať obžalobu na Róberta Lališa alias Kýbla. Vyšetrovací spis bol predložený na Okresnú prokuratúru Martin. Potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Martin Kokles.

Vyšetrovateľ navrhol v kauze vraždy Vladimíra Daniša obžalovať Lališa, spis posunul na prokuratúru
TASR/Jaroslav Novák

"O návrhu bude rozhodnuté po oboznámení sa s rozsiahlym spisovým materiálom," priblížil Kokles. Ide o prípad prvej demonštratívnej mafiánskej vraždy v bratislavskom podsvetí z júla 1995.

Na začiatku júna 2020 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v tejto súvislosti banskobystrického bosa Mikuláša Černáka z trestného činu všeobecného ohrozenia. Spolu s nebohým bratislavským bosom Miroslavom Sýkorom sa mali dohodnúť na usmrtení Tutiho.

Obaja sa mali spolčiť s ďalším bosom sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom, s Jánom B. a Jozefom F. a rozdeliť si naplánované úlohy. Jozef F. mal nástražno-výbušný systém nainštalovať pod sedadlo vodiča vozidla, ktoré používal Daniš. 

Následne mal 6. júla 1995 Róbert Lališ odpáliť nálož, ktorá usmrtila Tutiho aj jeho brata Jozefa Daniša, prezývaného Papas. Tuti bol jedným z prvých bosov bratislavského podsvetia a priekopníkom vo vyberaní výpalného. Róberta Lališa, ktorý si za iné trestné činy odpykáva doživotie, obvinili z vraždy Tutiho už v roku 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok