Súdny proces s Ruskom v kauze prípravy vraždy Volzovej odročili na január

TA3 TASR
14.10.2021 18:31

Senát Okresného súdu Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 20. január 2022.

Expresná výpoveď Ruska v kauze zmeniek. Na súde bol asi päť minút
TASR/Jakub Kotian

Pojednávanie trvalo vo štvrtok takmer osem hodín a prebiehalo, tak ako doteraz, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. 

Dovedna vypovedalo sedem svedkov, medzi nimi bývalí členovia zločineckej skupiny sýkorovcov, na doživotie odsúdený Alojz Kromka alias Čistič, bývalý ochrankár TV Markíza, bývalý redaktor TV Markíza a aj manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregora - Ľubomíra Gregorová.

Na štvrtkové pojednávanie bol predvolaný ako svedok Štefan Á., ktorého Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v kauze falšovania televíznych zmeniek odsúdil v utorok na 13-ročný trest odňatia slobody. Svedok sa nedostavil a ani neospravedlnil. V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. 

Štvrtkového procesu sa zúčastnil len Pavol Rusko. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti. Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k spáchaniu činu na prvom pojednávaní priznali, Kýbel a Pavol Rusko naďalej vinu popierajú. Černák sa poškodenej Klaus-Volzovej ospravedlnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok