V Rusku padol prvý rozsudok za sabotáž od začiatku vojny, súd poslal za mreže dvoch mužov

TA3 ČTK
21.2.2023 08:34

Súd v ruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou poslal na tri a pol roka za mreže dvoch mužov za prípravu sabotáže na trati, po ktorej sa presúvali vojenské vlaky. Podľa ruských médií je to prvýkrát od vlaňajšieho začiatku plnohodnotnej invázie na Ukrajinu, keď v Rusku súd vyniesol trest za sabotáž. S odvolaním sa na tajnú službu FSB o tom informovala agentúra TASS.

súd kladivko spravodlivosť
TA3

Muži podľa tajnej služby plánovali pred prejazdom vlaku poškodiť časť trate, aby tým pomohli ukrajinským ozbrojeným silám. To by viedlo k vykoľajeniu vlaku a poškodeniu vojenskej techniky a stratám medzi vojakmi, uviedla aj FSB. Muži boli zadržaní v marci minulého roka.

Ruská železnica a ďalšie zariadenia v krajine sa stali terčom sabotáží od začiatku vojny na Ukrajine niekoľkokrát, a to najmä v pohraničných regiónoch, pripomenula agentúra Reuters. Ruská armáda sa spolieha pri presunoch najmä na železnicu, ktorá často prechádza izolovanými oblasťami. Z toho dôvodu je ochrana pred "fyzickými hrozbami" pre ňu veľkou výzvou, varovalo podľa Reuters skôr ruské ministerstvo obrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok