Bývalého šéfa VOS Brychtu oslobodili v kauze odpočúvania spod obžaloby

ta3 TASR
20.2.2023 10:33

Senát Okresného súdu Bratislava I oslobodil spod obžaloby bývalého riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu v kauze odpočúvania z roku 2011. Rovnako oslobodil aj ďalších štyroch spoluobžalovaných. Pondelkový rozsudok Okresného súdu Bratislava I zatiaľ nie je právoplatný, prokurátor sa odvolal. prokurátor sa odvolal. O odvolaní bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne.

súd kladivko spravodlivosť
TA3

"Nebolo dokázané, že sa stali skutky, pre ktoré boli obžalovaní stíhaní," zdôvodnil rozhodnutie predseda senátu. Poukázal na to, že zákonnosť vydaného príkazu na odpočúvanie môže posudzovať len Ústavný súd SR. Vyšetrovanie sa podľa jeho slov poznačilo zásadnými pochybeniami, obžaloba neurčitá.

Podľa obžaloby mal exšéf VOS Brychta počas roka 2011 s pomocou ďalších príslušníkov vojenského spravodajstva uviesť sudcom Krajského súdu v Trenčíne v žiadosti na udelenie súhlasu na odpočúvanie viacerých osôb úmyselne nepravdivé informácie. Obžaloba na päť osôb sa na začiatku roka 2016 podala pôvodne na Okresný súd v Trenčíne pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin poškodzovania cudzích práv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok