Migy sme mali Ukrajine poslať už dávnejšie, zhodli sa Krúpa a Valášek

ta3/Dominik Pálka
19.2.2023 12:31

Od ruskej invázie na Ukrajinu uplynie 24. februára už rok. Poslanci parlamentu Juraj Krúpa (SaS), Peter Kmec (Hlas-SD) a Tomáš Valášek (PS) sa v relácii V politike zhodli, že konflikt je potrebné udržať ďaleko od slovenských hraníc.

v_politike_34.jpg
TA3

Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kmec (Hlas-SD) verí, že k rozdávaniu povolávacích rozkazov nepríde. "Myslím si, že toto šírenie dezinformácií nepomáha. Vláda má však nízku dôveru a aj preto sa tieto konšpirácie šíria," dodal.

"Tí, ktorí sa obliekajú do oblekov vlastencov, strašia vlastných ľudí. Zase tí, ktorí s nimi sympatizujú, podpisujú papiere, aby sa im náhodou nestalo, že v budúcnosti by museli brániť rodinu a vlasť, je to smutné," skonštatoval poslanec NR SR Juraj Krúpa (SaS). Súhlasil s Kmecom, že dezinformáciám sa na Slovensku darí aj kvôli tomu, že vláda nemá vysokú dôveru.

Fico straší ľudí, myslí si Valášek

Poslanec Tomáš Valášek (PS) povedal, že mobilizácia je "nezmysel". "Fico straší ľudí, vymýšľa si fiktívne hrozby, aby sa mohol postaviť do roly obrancu," myslí si. Valášek povedal, že "dodanie migov Ukrajine dáva zmysel"

Podľa neho už nikdy nebudú lietať nad Slovenskom. "Mňa mrzí, že sme ich neposlali už dávnejšie," dodal. Krúpa súhlasil, že stíhačky mali byť poskytnuté Ukrajine už skôr. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok