Matovič: Prezidentka je jednotka falošnosti. Chce sa prihovoriť voličom Fica, Pellegriniho a Republiky

ta3/Dominik Pálka
16.2.2023 20:48

Šéf hnutia OĽANO Igor Matovič v relácii Téma dňa označil prezidentku Zuzanu Čaputovú za "jednotku falošnosti". Za jej požiadavkou, aby sa predčasné voľby konali v skoršom termíne, vidí politickú kampaň.

matovic_46.jpg
TA3

Prezidentka Zuzana Čaputová žiada skorší termín predčasných volieb. Súčasnú situáciu na politickej scéne nazvala neúnosnou. Igor Matovič tvrdí, že septembrové voľby sú jej zásluha, Smer hlavu štátu vyzýva, aby vymenovala úradnícku vládu.

Šéf hnutia OĽANO Igor Matovič povedal, že prezidentka prišla s tým, že "do septembra podrží vládu a nevymenuje úradnícku vládu"

Podľa neho sa riadi prieskumom

"Tým pádom dala ponuku koaličným stranám a na základe toho vznikla dohoda na septembrovom termíne. Zjavne sa potom zobudila, pozrela si prieskum, že ľudia chcú voľby v júni a prišla s takouto požiadavkou," dodal. 

Hosťami ďalších častí relácie Téma dňa boli podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) a predseda strany SNS Andrej Danko. Celú reláciu nájdete v archíve.  

Matovič si myslí, že presunutie volieb zo septembra na jún neobmedzí poslancov v ich legislatívnej iniciatíve. 

"Ako sa slnečnica otáča za slnkom, prezidentka sa otočila za prieskumom. Chce sa zrejme prihovoriť voličom Fica, Pellegriniho a Republiky," kritizoval. Podľa neho ide z jej strany o osobnú zášť voči jeho osobe. "Pani prezidentka je jednotka falošnosti."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok