Ukrajina a Rusko si vymenili ďalších vojnových zajatcov, dokopy ich bolo vyše 200

TA3 ČTK
16.2.2023 17:54

Ukrajina a Rusko si vymenili ďalších dokopy 202 vojnových zajatcov. Z ruského zajatia putuje domov 100 ukrajinských vojakov a jeden civilista, uviedol na sociálnej sieti Telegram šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

Ukrajina a Rusko si vymenili ďalších vojnových zajatcov, dokopy ich bolo vyše 200
TASR/AP

Na území pod kontrolou Ruska potom mieri 101 oslobodených ruských vojakov, oznámilo na rovnakej sieti ruské ministerstvo obrany. Medzi oslobodenými Ukrajincami je 94 obrancov Mariupolu, z ktorých 63 bojovalo v tamojších oceliarňach Azovstal, ktoré padli do ruských rúk v máji minulého roka. 

"Ich príbuzní na nich čakali tak dlho," napísal Jermak. Šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie tiež uviedol, že mnoho z oslobodených Ukrajincov má zranenie rôznej závažnosti. Na videu, ktoré zverejnil, vojaci prepustení zo zajatia prevolávajú vlastenecké heslo "sláva hrdinom".

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že prepustení ruskí vojnoví zajatci budú prevezení lietadlami do Moskvy, kde sa podrobia liečbe a rehabilitácii. "Všetkým oslobodeným sa dostáva nevyhnutné zdravotnej a psychologickej starostlivosti," uviedlo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok