Shiffrinová sa stala majsterkou sveta v obrovskom slalome, Vlhová skončila siedma

ta3 TASR
16.2.2023 14:30

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome na MS vo Francúzsku 7. miesto. V stredisku Courchevel/Meribel triumfovala Američanka Mikaela Shiffrinová o 12 stotín pred Federicou Brignoneovou z Talianska. Bronzovú medailu si vybojovala Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,22).

Shiffrinová jednoznačne ovládla prvé kolo obrovského slalomu v Are. Vlhovej patrí desiata priečka
TASR/AP

Fenomenálna americká lyžiarka si vybojovala celkovo siedmy titul svetovej šampiónky, prvý v obrovskom slalome. Predtým triumfovala v slalome v rokoch 2013, 2015, 2017 a 2019, v roku 2019 získala aj titul v super-G. Pred dvoma rokmi v Cortine d´Ampezzo pridala zlato v alpskej kombinácii. Celkovo má z MS už 13 medailí rovnako ako Švédka Anja Pärsonová. 

Pred týždňom získala Shiffrinová na prebiehajúcom šampionáte striebro v super-G. "Bola som trochu nervózna na štarte, ale výsledok je neuveriteľný. Nebolo to jednoduché, domáci fanúšikovia fandili Tesse Worleyovej, ale aj tak im ďakujem za podporu," uviedla šampiónka v cieľových priestoroch.

Práve domáca spolufavoritka Worleyová mala veľkú smolu. Po prvom kole bola druhá a v druhom mala si po celý udržiavala náskok, ale po chybe tesne pred cieľom preteky nedokončila.

Vlhová bola po prvom kole deviata, na jeho víťazku a svoju veľkú rivalku stratila sekundu. V druhom kole neurobila výrazné chyby, ale nemala potrebnú rýchlosť a napokon zajazdila desiaty najlepší čas. Od medaily ju delilo 71 stotín. "Dnešok mi nevyšiel, to je všetko, čo k tomu môžem povedať. Druhé kolo bolo z mojej strany lepšie ako prvé, ale robila som chyby a stratila som čas. A potom je to ťažké doháňať. Taký je šport," povedala slovenská reprezentantka pre TV JOJ Šport. 

Obhajkyňa titulu spred dvoch rokov v obráku Lara Gutová Behramiová skončila na 4. mieste, na bronzový stupienok jej chýbalo 9 stotín.

V druhom kole sa predstavili ešte ďalšie dve Slovenky - Petra Hromcová a Rebeka Jančová. Jančová vo svojej premiére na MS obsadila 32. miesto so stratou 6,76 sekundy na víťazku, Petra Hromcová skončila na 38. priečke (+12,99).  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok