Vlhovej patrí po prvom kole obrovského slalomu na MS deviate miesto

ta3 TASR
16.2.2023 10:47

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala v 1. kole obrovského slalomu na majstrovstvách sveta na 9. mieste. Vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o jednu sekundu. Druhá bola s odstupom 12 stotín domáca Tessa Worleyová, priebežná tretia pozícia patrila Talianke Federice Brignoneovej (+0,31).

Vlhovej patrí po prvom kole obrovského slalomu na MS deviate miesto
TASR/Martin Baumann

Vlhovej, ktorá vyšla na trať ako štvrtá v poradí, od začiatku chýbala rýchlosť. Jej strata sa od štartu nabaľovala a na líderku napokon stratila sekundu. "Nebolo to také náročné, ako som si myslela. Ale ako keby som bola opatrná, veľmi som špekulovala. Najviac som stratila v strede, ale ešte som nevidela medzičasy. Trať je inak dobrá, myslím si, že vydrží aj na druhé kolo," uviedla Vlhová.

Shiffrinová výborne zvládla dolnú časť trate a dostala sa pred Worleyovú, ktorá celé preteky odštartovala. Brignonenová mohla v druhom kole (13.30 h.) tiež útočiť na medailu. Ďalšia z favoritiek Švajčiarka Lara Gutová Behramiová, ktorá obhajovala titul, bola štvrtá (+0,64), Talianka Marta Bassinová naopak stratila až 1,46 sekundy a figurovala mimo elitnej desiatky. Smolu mala Kanaďanka Valerie Grenierová, ktorá po chybe tesne pred cieľom nabrala stratu 3,16 sekundy. 

Devätnásťročná Jančová stratila na Shiffrinovú 3,78 sekundy. Na svetovom šampionáte absolvovala premiéru v individuálnej súťaži, no výkon poznačila bolesť chrbta po paralelných slalomoch. "Moja jazda bola rozvážna a pokojná. Spravila som aj pár chýb, ktoré ľutujem. Po paralelných obrákoch ma začal trocha bolieť chrbát, bežne s tým nemávam problémy a teraz to nie je najideálnejšie. Snažila som sa dať do toho všetko," povedala Jančová po úvodnom kole.

Skúsenejšia 24-ročná Hromcová sa na MS predstavila v obrovskom slalome pred dvoma rokmi v Cortine d'Ampezzo, kde nedokončila prvé kolo. Vo francúzskom stredisku stratila na Shiffrinovú 7,31 sekundy. "Nie som veľmi spokojná s jazdou, v oblúku som sa necítila úplne sebaisto. V druhom kole skúsim niečo zmeniť, dúfam, že to bude lepšie," zhodnotila Hromcová svoj výkon.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok