Zomrela americká filmová hviezda Raquel Welchová, mala 82 rokov

TA3 TASR
15.2.2023 21:30

Vo veku 82 rokov zomrela v stredu americká herečka Raquel Welchová. Informovala agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na jej manažéra. Welchová podľa neho zomrela pokojne po "krátkej chorobe".

Zomrela americká filmová hviezda Raquel Welchová, mala 82 rokov
Twitter/Sebastian Gorka DrG

Medzinárodným sexsymbolom sa Welchová stala po tom, ako sa objavila v bikinách z jelenej kože vo filme Milión rokov pred naším letopočtom (1966). Držiteľka Zlatého glóbusu účinkovala vo vyše 30 filmoch vrátane snímok Fantastická cesta (1966) či Traja mušketieri (1973). 

Objavila sa aj v približne 50 televíznych seriáloch. Američanku často označujú za "pravzor" moderných akčných hrdiniek v hollywoodskych filmoch, dopĺňa spravodajská stanica BBC News.

Welchová sa narodila v roku 1940 ako Jo Raquel Tejadová a vyrastala v Kalifornii. V tínedžerskom veku získala niekoľko titulov krásy. Svojím imidžom sa neskôr zaoberala v knihe "Raquel: Beyond the Cleavage", v ktorej tiež píše o svojom detstve a začiatkoch kariéry slobodnej matky v Hollywoode. Welchová bola štyrikrát vydatá. Zanechala po sebe dve deti vrátane Tahnee Welchovej, ktorá je tiež herečkou a modelkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok