Ukrajinský minister obrany zostáva vo funkcii aj po korupčných škandáloch. Rozhodol Zelenskyj

ta3 ČTK
15.2.2023 15:10

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov agentúre Reuters povedal, že zostáva vo funkcii na žiadosť prezidenta Volodymyra Zelenského. Pozíciou jednej z najvýraznejších tvárí ukrajinského odporu proti ruským inváznym silám v uplynulých týždňoch otriasli korupčné škandály. Objavili sa aj informácie o jeho chystanom odvolaní.

Na otázku, či očakáva, že bude v nadchádzajúcich mesiacoch pokračovať vo funkcii ministra obrany, Reznikov odpovedal: "Áno, bolo to rozhodnutie môjho prezidenta."

Reznikovova politická budúcnosť sa stala predmetom diskusií po tom, čo jeden z vysoko postavených poslancov Zelenského strany vyhlásil, že minister obrany bude odvolaný. Reznikov však nakoniec vo funkcii zostal.

Právnik, ktorý sa stal ministrom obrany len niekoľko mesiacov pred začatím ruskej invázie, bol pod tlakom kvôli korupčnému škandálu spojenému s jeho ministerstvom. Médiá informovali o tom, že jeho ministerstvo nakupuje predražené potraviny pre armádu, ktorá už takmer rok bráni Ukrajinu pred ruskou vojenskou agresiou. V súvislosti s kauzou odstúpili traja Reznikovovi námestníci.

Reznikov uviedol, že sa Zelenským preberal aj svoju budúcu úlohu, ktorá sa má zamerať na právny boj za potrestanie ruských vojnových zločinov na Ukrajine. Reznikov povedal, že dúfa, že sa tejto úlohy bude môcť ujať po skončení vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok