Reznikov si po korupčnom škandále vybral nových námestníkov. Prisľúbil transparentnosť

ta3 tasr
14.2.2023 21:52

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v utorok vymenoval troch nových námestníkov ako reakciu na nedávny korupčný škandál. Informuje o tom tlačová agentúra Reuters.

Ruská armáda bude na obnovu potrebovať najmenej päť rokov, myslí si Reznikov
TASR/AP

Podľa médií išlo o nákup potravín pre armádu za prehnane vysoké ceny. Jeden z Reznikovových námestníkov minulý mesiac po korupčnom obvinení odstúpil. Dvaja ďalší námestníci, Ivan Rusnak a Oleh Hajduk, boli v utorok odvolaní. Predstavitelia Ukrajiny minulý týždeň zmenili  pôvodné oznámenie, že nahradený bude aj samotný Reznikov.

Prvým námestníkom na ministerstve obrany bude generálporučík Olexandr Pavliuk, ktorý v prvých dňoch ruskej invázie krátko slúžil ako guvernér Kyjevskej oblasti.  Za nižšie postavených námestníkov si Reznikov vybral bývalého veľvyslanca v Kanade Andrija Ševčenka a odborníka na informačné technológie Vitalija Dejnehu, spoluzakladateľa mimovládnej organizácie, ktorá pomáha financovať armádu.

Ševčenko bude mať na starosti komunikáciu vo vlasti a v zahraničí a Dejneha digitálny rozvoj. Minister Reznikov na Facebooku označil toto odvetvie za "také... kde je Ukrajina schopná dosiahnuť prelom a môže vytvoriť nové celosvetové štandardy". Reznikov verejne sľúbil reorganizáciu protikorupčného útvaru na ministerstve a spoluprácu s odborníkmi aj občianskymi aktivistami aby docielil transparentnosť.

Reznikov sa poďakoval Rusnakovi a Hajdukovi za ich službu a informoval, že zostávajú na ministerstve ako poradcovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok