Osemfinále Ligy majstrov: Bayern vyhral na ihrisku PSG, AC zdolalo Tottenham

ta3 tasr
14.2.2023 23:03

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža Saint-Germain 1:0. O ich tesnom triumfe rozhodol krátko po zmene strán Kingsley Coman. AC Miláno si na San Sire vytvorilo lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou, keď vyhralo nad Tottenhamom Hotspur 1:0 vďaka gólu Brahima Diaza zo siedmej minúty. Odvety sú na programe v stredu 8. marca.

Osemfinále Ligy majstrov: Bayern vyhral na ihrisku PSG, AC zdolalo Tottenham
TASR/AP

Domáci Parížania pôvodne ani nepočítali s Kylianom Mbappem, ktorý mal zranené stehno, no francúzsky kanonier nakoniec figuroval a súpiske. Odštartoval však len na lavičke a PSG tak mal vpredu dvojicu Lionel Messi a Neymar. Warren Zaire-Emery prekonal rekord súťaže, keď vo veku 16 rokov a 343 dní nastúpil ako najmladší hráč v histórii v zápase vyraďovacej časti LM. Paríž vstúpil do prvého osemfinále veľmi pasívne a nechal hrať súpera. V prvom polčase mal len jedinú strelu, ktorú poslal Messi v nadstavenom čase do múru. Bayern, bez zraneného Sadia Maneho, hrozil oveľa častejšie a vypracoval si aj šance. 

Najväčšiu mal Joshua Kimmich, Gianluigi Donnarumma si s jeho strelou spoza šestnástky poradil. PSG vstúpil do druhej časti aktívne a začal vysoko napádať, no hosťom vyšla v 53. minúte rýchla akcia po ľavej strane, striedajúci Alphonso Davies poslal center na Comana a ten otvoril skóre. Tréner Galtier reagoval striedaním, keď poslal na ihrisko Mbappeho i Fabiana Ruiza, no na koni boli hostia. Eric Maxim Choupo-Moting mal dve veľké šance, jeho druhý pokus vyškriabal Donnarumma na brvno a vzápätí zneškodnil aj gólovú hlavičku Benjamina Pavarda. PSG si vypracovalo prvú šancu až v 74. minúte, keď sa na ľavej strane dostal do úniku Mbappe, ale z veľkého uhlu Yanna Sommera neprekonal. 

Následná dorážka už prišla z ofsajdu a pre postavenie mimo hry, ktoré odhalil VAR, neplatil ani Mbappeho gól z 82. minúty. Domáci však v závere poriadne pritlačili a vypracovali si ešte niekoľko dobrých možností, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V závere fauloval Pavard tesne pred šestnástkou Messiho a dostal druhú žltú a červenú kartu, takže si nezahrá v odvete.

Tottenham prišiel na San Siro bez viacerých zranených hráčov a tak sa v strede poľa predstavili mladíci Oliver Skipp a Pape Matar Sarr. Nehral ani zranený kapitán Hugo Lloris, ktorého v bránke nahradil Fraser Forster. Ten inkasoval už v siedmej minúte. Na ľavej strane šestnástky sa presadil v súboji Theo Hernandez, ktorý vypálil prudko z uhla, Forster jeho strelu vyrazil a vytlačil aj dorážku Brahima Diaza, no ten na druhýkrát už dostal loptu do siete - 1:0. 

Diváci v ďalších minútach videli vyrovnaný a bojovný duel bez väčších šancí. Tie neprichádzali ani po zmene strán, AC sa sústredilo na defenzívu a vyčkávalo na chyby hostí, no ani oni sa nevrhali do bezhlavých útokov. Očakávaný tlak Spurs neprichádzal a naopak, v závere mohli udrieť hostia, no hlavičky Charlesa de Ketelaereho a Malicka Thiawa išli tesne mimo tri žrde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok