Ľuďom sme dali na výber, hovorí o obedoch zadarmo Krajniak. Pre Smer sú vlajkovou loďou

ta3/Soňa Búranová, RI
12.2.2023 12:11

Zaviedol ich Smer, zrušila vláda Igora Matoviča na návrh Sme rodina, aby ich tá istá vláda, i keď už v demisii a s iným premiérom, vrátila späť do hry, a to opäť na návrh Sme rodina, ktorá ich predtým navrhla zrušiť. Ide o obedy zadarmo. V relácii V politike o tejto téme diskutovali Ladislav Kamenický (Smer) a Milan Krajniak (Sme rodina).

20230212_v_politike_16.jpg
TA3

Samosprávy zdvíhajú varovný prst

"Obedy zadarmo budú kryté v tomto roku aj v budúcich," vyhlásil Krajniak. "Samoprávy hovoria, že by v tomto roku na základe vlastných prepočtov potrebovali o 600 miliónov viac než ako oni kalkulujú, že by mali mať príjmy. Práve preto je v rozpočete 325 miliónov ako dotácia a pomoc samosprávam kvôli prípadným výpadkom a dalších 200 miliónov na energie. Vykrývame to," dodal s tým, že z jeho rezortu idú na pomoc samosprávam ďalšie peniaze. 

Kamenicky hovorí, že samosprávy zaujíma, kedy pomoc dostanú a akou formou. Tvrdí, že vláde neveria a dôvera sa už nedá napraviť. "Ich zaujíma, ako dlho budú financovať napríklad aj to, že do kedy dostanú príspevky. Treba im to jasne povedať. Samosprávy sa vždy naplašia a potom sa zase ľuďom zvyšujú poplatky, toto je problém," upozornil poslanec Smeru.

"Mne samosprávy veria a poďakovali mi za to, že v našom rezorte sme dotácie na energie vyplatili už v decembri minulého roku, pretože sme s tým počítali," uviedol dočasne poverený minister práce. Samosprávy vraj dostanú zvýšenú dotáciu, aj keď nie vždy sa s vládou dokážu na všetkom dohodnúť.

Celú reláciu si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok