NHL: Halák so siedmym víťazstvom v rade, Tatar skóroval dvakrát za Devils

ta3 tasr
12.2.2023 08:02

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke so Slovákom Jaroslavom Halákom zdolali v noci na nedeľu v zámorskej NHL Carolinu 6:2. Halák vychytal siedme víťazstvo za sebou, predviedol 27 úspešných zákrokov. V drese "jazdcov" zažiaril Artemij Panarin, autor štyroch gólov a asistencie. Tomáš Tatar dal dva góly za New Jersey, jeho tím však prehral v Minnesote 2:3 po nájazdoch.

NHL: Halák so siedmym víťazstvom v rade, Tatar skóroval dvakrát za Devils
TASR/AP

Halák od 17. decembra 2022 chytal od začiatku v siedmich dueloch a vo všetkých sa radoval z víťazstva. "Bol skvelý. Urobil niekoľko veľkých zákrokov v kľúčových momentoch, obrane pomohol zastavovať puky za bránkou a posúvať ho. To je pre nás veľká pomoc. Bol fakt skvelý," citoval portál nhl.com kapitána Rangers Jacoba Troubu.

Halákov spoluhráč Panarin dal štyri góly v zápase po prvý raz v kariére. Okrem neho skórovali Kaapo Kakko a Mika Zibanejad. Švédsky útočník dal gól počas presilovej hry a v početnej výhode sa v tejto sezóne presadil už po šestnásty raz. Viac gólov v presilovke má na konte iba Leon Draisaitl (17). NY Rangers triumfovali po piaty raz za sebou.

Tatar odohral na ľade Minnesoty 13 minút a 44 sekúnd. Na svoje dva góly potreboval tri strely na bránku. Slovenský útočník dal naposledy dva góly v zápase 12. apríla 2021, keď ešte obliekal dres Montrealu Canadiens. "Bod je pre nás veľký. V kľúčových zápasoch sezóny a v dôležitých momentoch, ako bol tento, je každý bod cenný a my to vieme. Škoda, že sme nezískali dva, ale berieme to. Chceme sa poučiť z toho, čo sme urobili zle a byť v ďalšom zápase lepší," uviedol Tatar. Obranca Devils Dougie Hamilton mal asistenciu pri prvom góle Tatara a v tejto sezóne ich má na konte už 37, čím vyrovnal svoje kariérne maximum v NHL, ktoré dosiahol s Calgary Flames v sezóne 2016-2017. Brankár domácich Filip Gustavsson mal 27 úspešných zákrokov.

Washington zvíťazil v Bostone 2:1 a najlepšiemu tímu NHL uštedril jeho štvrtú prehru z uplynulých piatich stretnutí. Brankár hostí Darcy Kuemper mal 27 zákrokov, góly Capitals strelili Nicklas Bäckström a Garnet Hathaway. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 21 minút a 43 sekúnd, najviac od 29. novembra. Zaznamenal aj jednu strelu, jednu zblokovanú strelu a štyri bodyčeky. V závere duelu sedel na trestnej lavici, ale Bruins jeho faul nepotrestali.  

Brankár Pheonix Copley z LA Kings predviedol 25 úspešných zákrokov v zápase proti Pittsburghu a dosiahol prvý shutout od 22. decembra 2018, keď ešte chytal za Washington Capitals. Jeho spoluhráč Kempe je prvým hráčom Kings, ktorý strelil štyri góly od 5. apríla 2018, kedy sa to podarilo Dustinovi Brownovi v zápase proti Minnesote Wild. Práve Brown bol pred zápasom hlavným aktérom slávnosti, pri ktorej bývalému útočníkovi vyvesili dres s číslom 23 pod strechu štadióna. Brown odohral za Kings 18 sezón, na konci minulej sezóny ukončil kariéru. Drží klubový rekord v počte odohraných zápasov (1296). V roku 2007 ho vo veku 23 rokov vymenovali za najmladšieho a prvého kapitána amerického pôvodu v histórii klubu. Céčko na drese nosil osem sezón, vrátane rokov 2012 a 2014, keď klub získal dva Stanleyho poháre.
     
NHL-výsledky:

Boston - Washington 1:2, Florida - Colorado 3:5, Carolina - NY Rangers 2:6, Minnesota - New Jersey 3:2 pp a sn, Toronto - Columbus 3:4, St. Louis - Arizona 6:5 pp, Winnipeg - Chicago 4:1, Los Angeles - Pittsburgh 6:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok