Nič nie je zadarmo, povedala o bezplatných obedoch Halgašová. Tomáš ich zrušenie považuje za chybu

ta3
9.2.2023 21:34

Boj o zatvorenie obchodov v nedeľu pokračuje. Proti vôli premiéra Hegera sa vrátili aj obedy zadarmo. Urobila vláda dostatok pre dôchodcov? Odpovedali hostia relácie Téma dňa Richard Vašečka (OĽaNO), Jarmila Halgašová (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

tema_dna_72.jpg
TA3

„Keď ho dopracujeme, tak ho predložíme,“ povedal o návrhu Vašečka. Tvrdí, že sa o ňom ešte budú rozprávať s ostatnými poslaneckými klubmi. „Matky s deťmi, ktoré v nedeľu nie sú doma, sú vážny problém,“ pokračoval. Nepovažuje to za najvážnejší problém, ale nevidí dôvod, prečo by ho nemohlo Slovensko riešiť zároveň s inými problémami krajiny.

Obedy zadarmo

„Nech si Kollár a Matovič kradnú politické nápady ako len chcú, ak to bude pre dobro veci,“ povedal o obedoch zadarmo Tomáš. Považuje ich za srdcovú záležitosť, keďže Tomáš bol hlavným predkladateľom tohto návrhu v predchádzajúcom období. Tvrdí, že o 25 percent viac detí sa vďaka tomu dostalo k teplému obedu. „Bola chyba, že táto vláda to zrušila a teraz si to priznali,“ pokračoval.

„SaS je rozpočtovo zodpovedná strana, my takéto populistické opatrenia nepredkladáme,“ povedala Halgašová o obedoch zadarmo. Podľa jej vlastných slov strana podporí všetky dobré návrhy. „Nič nie je zadarmo, ani tie obedy zadarmo nie sú zadarmo a niekto to na konci dňa musí zaplatiť,“ pokračovala. Celý návrh zákona nepovažuje za správne zameraný, keďže dotáciu by dostal každý, kto by si o túto pomoc požiadal. „Obedy zdarma budú platené z našich daní,“ dodala.

Pomoc dôchodcom

Vašečka si myslí, že vláda pomáhala dôchodcom dostatočne. „Súhlasím s tým, že dôchodcovská inflácia je vysoká,“ povedal. Valorizácia dôchodkov je pre neho pochopiteľná. „Ak je to naozaj vec, ktorú môžme urobiť, tak to naozaj urobme," vyhlásil Vašečka. „Trinásty a štrnásty dôchodok bol a teraz bude valorizácia,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok