Nič nie je zadarmo, povedala o bezplatných obedoch Halgašová. Tomáš ich zrušenie považuje za chybu

ta3
9.2.2023 21:34

Boj o zatvorenie obchodov v nedeľu pokračuje. Proti vôli premiéra Hegera sa vrátili aj obedy zadarmo. Urobila vláda dostatok pre dôchodcov? Odpovedali hostia relácie Téma dňa Richard Vašečka (OĽaNO), Jarmila Halgašová (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

tema_dna_72.jpg
TA3

Nedeľné nákupy

„Celý ten zákon je nezmysel, nerozumiem, prečo chcú poslanci zasahovať do vôle ľudí a podnikateľov,“ uviedla Jarmila Halgašová, poslankyňa strany SaS. „Neviem, ako poslanci prišli na to, že tento zákon je dobrý,“ pokračovala. Skonštatovala, že o prácu by podľa ministerstva financií prišlo takmer 1700 zamestnancov. O brigádu by podľa jej vlastných slov prišlo až desať tisíc študentov.

„Na základe rozpravy v parlamente sme usúdili, že podporíme návrh na stiahnutie zákona,“ povedal Richard Vašečka, poslanec za stranu OĽaNO. Tvrdí, že sa rozhodli podľa vôle snemovne a že o návrhu budú opäť rokovať v marci. „Téma to je dôležitá,“ dodal o zákaze nedeľného predaja.

„Táto téma nemá byť témou súčasných dní,“ myslí si Erik Tomáš zo strany Hlas-SD. Avizoval, že ako sociálny demokrat by podporil práva zamestnancov a ich ochranu. „Na druhej strane mnoho tých zamestnancov chce pracovať,“ skonštatoval. Argumentuje, že tento návrh by negatívne ovplyvnil malé obchodné reťazce a nie veľké obchodné centrá. Nepovažuje to za tému, ktorú by Slovensko malo momentálne riešiť. „Zákon by mal byť odložený až po parlamentných voľbách,“ dodal.

„Ak návrh prejde bez výnimiek, tak na to doplatia malé obchody,“ povedala Halgašová. Uviedla, že pre tento zákaz v susednom Poľsku skrachovali tisíce malých prevádzok. „Nemôžeme sa porovnávať s Nemeckom alebo Rakúskom,“ pokračovala. Návrh považuje za škodlivý pre študentov, ale aj pre ľudí, ktorí si chcú privyrobiť na živobytie. „Toto by malo byť na dohode medzi zamestnancom a zamestnávateľom,“ dodala Halgašová.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok