Reznikov odmieta tolerovať korupciu. Všetci, u ktorých sa preukáže vina, ponesú zodpovednosť, vyhlásil

ta3 tasr
9.2.2023 20:32

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov vo štvrtok vyhlásil, že po interných auditoch dostalo vlani pokuty alebo pokarhania za nešpecifikované "porušenia" 621 predstaviteľov ozbrojených síl a jeho rezortu. V tejto súvislosti deklaroval "nulovú toleranciu" voči korupcii. Informujeme podľa správy z agentúry Reuters.

Ruská armáda bude na obnovu potrebovať najmenej päť rokov, myslí si Reznikov
TASR/AP

"Môj zásadný postoj bol, je a zostane nezmenený: nulová tolerancia voči akýmkoľvek porušeniam (predpisov)," napísal Reznikov na Facebooku. "Všetky osoby, ktorých vina bola preukázaná príslušnými orgánmi, nesú a budú niesť zodpovednosť," zdôraznil.

Reznikov tiež uviedol, že v záujme ďalších krokov na preukázanie transparentnosti obnoví protikorupčné oddelenie ministerstva a do úsilia v boji proti korupcii zapojí odborníkov a občianskych aktivistov. Uplynulý víkend ohlásil, že v súvislosti s korupčnými škandálmi prebieha v súčasnosti audit kontraktov na armádne obstarávanie.

Minulý nedeľu predseda frakcie prezidentskej strany Sluha národa Davyd Arachamija naznačil, že Reznikov bude odvolaný v súvislosti s korupciou v rezorte obrany. Zelenskyj však v utorok v prejave v ukrajinskom parlamente vyzval, aby sa prestali šíriť "fámy alebo akékoľvek iné pseudoinformácie", ktoré by mohli narušiť jednotu Ukrajiny vo vojne proti Rusku.

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov v utorkovom rozhovore pre Reuters poprel špekulácie o Reznikovovom odvolaní, avšak podčiarkol dôležitosť boja proti korupcii počas vojny. "Skutočnosť, že sa to deje teraz, je pre nás mimoriadne nepríjemná a náročná," povedal Danilov. "Potrebujeme sa však dozvedieť pravdu a... ak sa to potvrdí, potom musí byť voči daným osobám vyvodená zodpovednosť," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok