Podpredseda hnutia ANO Vondrák, ktorý verejne podporoval Pavla, končí vo funkcii

ta3 čtk
8.2.2023 17:13

Moravskosliezsky hajtman Ivo Vondrák skončí ako podpredseda hnutia ANO. Sám sa rozhodol z funkcie odísť, povedal novinárom pri príchode na rokovanie predsedníctva hnutia v Prahe. Vondrák pred prezidentskou voľbou podporil Petra Pavla, protikandidáta šéfa ANO a expremiéra Andreja Babiša. Výhrady mal tiež na smerovanie hnutia. Podpredsedom ANO sa stal vlani vo februári.

Podpredseda hnutia ANO Vondrák, ktorý verejne podporoval Pavla, končí vo funkcii
Facebook/Ivo Vondrák

"Áno, o tom som uvažoval, to som deklaroval už," povedal Vondrák. Na otázku, či bude finálne rozhodnutie závisieť od dnešnej debaty, odpovedal: "Implicitne by som povedal, že to (rezignáciu) podám v každom prípade".

Vondráka predtým kritizovali napríklad prvý podpredseda ANO Karel Havlíček a podpredsedníčka hnutia a šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová za verejnú podporu Pavla. Generála vo výslužbe pred voľbou podporil aj ostravský primátor a skorší člen predsedníctva hnutia Tomáš Macura.

Vondrák pripustil na serveri iDNES.cz vznik frakcie v hnutí. ANO sa podľa neho odklonilo od pôvodného zámeru priviesť do politiky osobnosti a robiť politiku pre všetkých. Pokiaľ by pre takýto prístup nezískal v budúcnosti podporu, nevylúčil svoj odchod z hnutia.

Havlíček na to reagoval tým, že možný vznik frakcie nie je novou témou. Vondrák s ním podľa neho prišiel pred niekoľkými mesiacmi, nestretlo sa to ale s pozitívnou odozvou. Vondrák do ANO vstúpil v roku 2017, odvtedy je aj poslancom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok