Zeman sa na záver návštevy stretol s Kollárom a absolvoval vyhliadkový let nad Tatrami

ta3 ČTK
8.2.2023 13:28

Schôdzkou s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom v stredu dopoludnia prezident Miloš Zeman ukončil oficiálnu časť programu rozlúčkovej návštevy Slovenska vo funkcii hlavy štátu.

Zeman sa na záver návštevy stretol s Kollárom a absolvoval vyhliadkový let nad Tatrami
Twitter/Jiří Ovčáček

Na poludnie, pred odletom do Česka, Zeman ešte vyrazil vrtuľníkom z popradského letiska na vyhliadkový let nad Tatrami. Vo Vysokých Tatrách po rannej inverzii panovalo slnečné počasie s dobrou viditeľnosťou.

Zeman prišiel do Vysokých Tatier v pondelok, keď pri Štrbskom plese večeral so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Po utorňajšom oficiálnom spoločnom rokovaní potom prezidenti Česka a Slovenska ocenili dobrú úroveň vzájomných vzťahov a Zeman vyjadril nádej, že to tak bude pokračovať aj s jeho nástupcom v úrade Petrom Pavlom. Víťaz priamej prezidentskej voľby Pavel sa ujme úradu 9. marca a podľa skorších informácií plánuje pri svojej prvej zahraničnej ceste vo funkcii navštíviť Slovensko.

Vo Vysokých Tatrách, ktoré sú obľúbeným cieľom českých turistov, sa Zeman počas troch dní trvajúcej návštevy zišiel aj s niekoľkými ďalšími súčasnými a bývalými politikmi Slovenska, napríklad s premiérom Eduardom Hegerom a bývalými slovenskými prezidentmi Andrejom Kiskou a Rudolfom Schusterom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok