Babišov marketér Prchal sa vraj chystá do slovenskej politiky, rokuje s SaS

ta3/denník N
8.2.2023 16:31

Marketér Marek Prchal, ktorý desať rokov pracoval pre Andreja Babiša, má zrejme namierené na Slovensko, informoval Denník N. Rokuje so stranou SaS, nič sa však zatiaľ nepotvrdilo. Odborník na sociálne siete skončil po neúspešnej kampani pre Babiša, aj pre hnutie ANO. Pokračovať nemal aj v prípade triumfu českého expremiéra.

Babišov marketér Prchal sa vraj chystá do slovenskej politiky, rokuje s SaS
TASR - Martin Baumann

Denník N prišiel s informáciou, že hoci žiadna strana nič nepotvrdila, o Prchalovom záujme vedeli aj v iných subjektoch slovenskej politickej scény. Prchal pracoval ako odborník na sociálne siete a stratégiu komunikácie. Na oči sa dostal po úspechu hnutia ANO vo voľbách v roku 2017, tvoril príspevky na jednotlivé Babišove profily. Pomáhal mu aj s jeho knihou O čom snívam, keď náhodou spím.

Kampaň, na ktorej pracoval pri tohtoročných českých prezidentských voľbách, považovalo združenie reklamných profesionálov Art Directors Club Czech Republic (ADC) ako neetickú, preto ho vylúčili zo svojich radov. V roku 2013 pomáhal aj ďalšiemu kandidátovi na hlavu štátu Karelovi Schwarzenbergovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok