V tureckom prístave Iskenderun vypukol požiar. Stalo sa tak v dôsledku zemetrasenia

TA3 TASR
7.2.2023 16:37

Hasiči už druhý deň bojujú s požiarom, ktorý zachvátil prístav v meste Iskenderun na juhu Turecka. Stalo sa tak v dôsledku zemetrasenia, ktoré v noci na pondelok zasiahlo Turecko a Sýriu a vyžiadalo si niekoľko tisícok obetí. V utorok o tom informovali miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V tureckom prístave Iskenderun vypukol požiar. Stalo sa tak v dôsledku zemetrasenia
TASR/AP

Plamene sa v prístave rozhoreli v pondelok nad ránom po tom, čo sa v dôsledku zemetrasenia zrútil jeden z nákladných kontajnerov. Zábery z priemyselných kamier zobrazujú, ako z kontajnerov vychádzajú kúdoly čierneho dymu.

Turecké úrady poslali do Iskenderunu loď pobrežnej stráže, aby pomohla s hasením požiaru, ktorý sa v priebehu pondelka nepodarilo dostať pod kontrolu.  

Spoločnosť Sealand, ktorá spadá pod medzinárodnú kontajnerovú prepravnú firmu Maersk, vo vyhlásení uviedla, že zemetrasenie závažne "poškodilo logistickú a dopravnú infraštruktúru okolo epicentra v meste Pazarcik vrátane prístavu v Iskenderune"

Dodala, že prevádza prístavu bude dočasne pozastavená z dôvodu "štrukturálnych poškodení". Nákladná doprava bude preto odklonená do blízkych prístavov. Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, za ktorým postupne nasledovalo približne 200 dotrasov, zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Počet obetí v utorok presiahol 5000, avšak očakáva sa, že ešte porastie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok