Pinturault vedie po prvom kole kombinácie na MS vo Francúzsku

ta3 TASR
7.2.2023 12:35

Francúz Alexis Pinturault a Rakúšan Marco Schwarz si vytvorili najlepšie vyhliadky na titul majstra sveta v kombinácii po jej prvej časti. Trať superobrovského slalomu zvládli vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel nalepšie a zdolali aj všetky súčasné superstar tejto disciplíny.

Pinturault vedie po prvom kole kombinácie na MS vo Francúzsku
TASR/AP

Pinturault si do slalomového kola (14.30) vybudoval 6-stotinový náskok pred obhajcom titulu Schwarzom, Rakúšan Raphael Haaser stratil 14 stotín. Francúz a Rakúšan sú však neporovnateľne lepší slalomári, aj keď v tejto zime ďaleko od formy. 

Obaja navyše disponujú radostnými skúsenosťami zo súťaže všestrannosti, Pinturault má zlato z roku 2019 a na predchádzajúcich MS skončil druhý za Schwarzom, ktorý bol predtým bronzový. Francúzsky borec navyše premenil na víťazstvo aj 10 zo svojich 21 štartov v kombinačných pretekoch Svetového pohára.

Haaser, ktorého sestra Ricarda získala včera 6. februára v rovnakej disciplíne bronz, mal tiež určité medailové nádeje. Lenže slalom v SP nejazdí, zato Američan River Radamus áno a ten zaostal z Pinturaultom len 59 stotín. 

Prekvapujúco sa v super-G prepadol favorizovaný Švajčiar Loic Meillard (+1,34 s), ale v prípade slalomového zlyhania dvojice na čele by mohol pomýšľať aj na titul. Podobne Nór Atle Lie McGrath (+1,25). Už 37-ročný Nemec Romed Baumann, obhajujúci vicemajster zo super-G, stratil +1,66, pričom ešte ako Rakúšan bol bronzový v superkombinácii na MS pred desiatimi rokmi.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok