Krúpa: Všetci si želáme zmenu. Sme za to, aby v slušnej krajine bola aj slušná vláda, povedala Saková

ta3/Dominik Pálka
5.2.2023 12:13

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa (SaS) v relácii V politike uviedol, že chcel júnový termín predčasných volieb. Poslankyňa Denisa Saková (Hlas-SD) označila september za "nevýhodný termín".

Predčasné voľby budú 30. septembra, rozhodli poslanci Národnej rady SR. Slovensko tak nečaká úradnícka vláda, ktorou hrozila prezidentka. Do volieb však ostáva ešte necelých osem mesiacov. 

"Ja som bol jedným z tých, ktorí chceli predčasné voľby v júni a nie v septembri. Dátum je stanovený, musíme to akceptovať. Je to kompromis a rokovania neboli jednoduché. Všetci si želáme zmenu," povedal Juraj Krúpa. Dodal, že hnutie OĽANO chcelo presadiť asi desať ústavných zmien. "S čím sme samozrejme nemohli súhlasiť." Poslanec Krúpa kritizoval aj to, že premiér Eduard Heger (OĽANO) a hnutie Sme rodina najskôr súhlasili so septembrom a potom sa vyjadrovali v médiách, že by súhlasili aj s júnovým termínom, rokovania však stroskotali.

Termín je nevýhodný, povedala Saková

"Hlas bol za to, aby sa voľby konali v júni. Vláda bola odvolaná, pretože bola neprofesionálna. Sme za to, aby v slušnej krajine bola aj slušná vláda, ktorá vie, kedy má skončiť," uviedla Saková. Septembrový termín volieb označila za "nevýhodný"

Apelovala, aby prezidentka Zuzana Čaputová "kontrolovala vládu v demisii". "Máme na schôdzi predložený návrh zákona, ktorým sa menia podmienky výkonu volebného práva, ktorý chce v prvom bode zaviesť odmenu za účasť na parlamentných voľbách vo výške desať percent zo všetkých štátnych poplatkov," upozornila Saková.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok