Krúpa: Všetci si želáme zmenu. Sme za to, aby v slušnej krajine bola aj slušná vláda, povedala Saková

ta3/Dominik Pálka
5.2.2023 12:13

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa (SaS) v relácii V politike uviedol, že chcel júnový termín predčasných volieb. Poslankyňa Denisa Saková (Hlas-SD) označila september za "nevýhodný termín".

20230205_v_politike_1.jpg
TA3

Témou začínajú byť aj prezidentské voľby

Poslankyňa Denisa Saková uviedla, že v strane ešte nediskutovali o tom, koho by podporili v prezidentských voľbách v roku 2024 a ani o tom, či postavia do volieb vlastného kandidáta. "Hlas bude určite mať ambíciu úspešne obstáť v predčasných parlamentných voľbách a rovnakú ambíciu budeme mať aj v tých prezidentských," dodala. 

Krúpa povedal, že strana Sloboda a Solidarita "jednoznačne" podporí Zuzanu Čaputovú v prezidentských voľbách.

Krúpa je za vojenskú pomoc Ukrajine

Krúpa si myslí, že je naďalej potrebné pomáhať Ukrajine aj vojensky. Saková uviedla, že pomoc musí byť primeraná. "Keď sa ideme starať o druhých, musíme sa v prvom rade vedieť postarať aj o Slovákov," dodala.

So zákazom nedeľného predaja nesúhlasia

Zatvorené obchody v nedeľu sú opäť témou. S návrhom prišlo hnutie OĽANO, podporuje ho aj Smer, nesúhlasí s ním SaS. Ak ho parlament schváli, zákaz nedeľného predaja by platil od mája.

Saková je za to, aby zásahy do fungovania obchodov nerobil parlament. "Pokiaľ obchodník chce zatvoriť prevádzku v nedeľu, tak to môže urobiť. Nemyslím si, že je na mieste, aby poslanci diktovali, či si ľudia môžu privyrobiť viac nejakým striktným zákazom," vysvetlila. "Vláda prináša zákony, nad ktorými strácame čas," dodala.

Poslanec Krúpa to kritizoval a povedal, že to je "ideologický boj". "Návrh sa neopiera o dáta, či to môže pomôcť ekonomike. Je to na princípe nariadení a je to smutné." dodal.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok