Neobľubujete Valentín? V tento deň sa vo svete oslavujú aj jeho zábavnejšie verzie

TA3/zm
14.2.2023 08:00

Hoci je to sviatok lásky, mnohí Valentín vnímame skôr cez komerciu. Aj preto z recesie vo svete vzniklo niekoľko zábavných alternatív, ako osláviť 14. február.

Neobľubujete Valentín? V tento deň sa vo svete oslavujú aj jeho zábavnejšie verzie
Pexels

Na protest proti komerčnému sviatku zamilovaných vznikli vo svete zaujímavejšie verzie Valentína.

V Amerike oslavujú nezadaných

Logicky, najväčším protestom, ako osláviť sviatok zamilovaných, je ospevovať nezadaných. V Amerike tak vznikol Single Awareness Day, ktorý má skratku SAD, čo po anglicky znamená smutný. V skutočnosti však nezadaní ľudia nie sú smutní, ale pripíjajú si 14. februára na svoju slobodu.

Fínske priateľstvo

Zaujímavé je, že kým celý svet oslavuje 14. februára Sviatok zamilovaných, Fíni majú v rovnaký dátum Národný deň priateľstva. Veď aj to je forma lásky. Na severe sa tento sviatok volá Ystävänpäivä a Fíni ho zvyknú tráviť na obede alebo pri inej aktivite so svojimi najbližšími kamarátmi.

Kórejský Čierny deň

Vyzerá to depresívne, ale v skutočnosti je tento sviatok pomenovaný podľa jedla, ktoré sa zvykne v Kórei jesť 14. februára. Sú to rezance s omáčkou z čiernej fazule, známe ako jajangmyeon. Nad týmto jedlom sa stretávajú priatelia alebo rodina a v skutočnosti tak nemajú čas zamýšľať sa, či je niekto zadaný alebo single.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok