Urobili sme, čo sme museli, povedal Sulík o Matovičovi. SaS ponúkne Slovensku reštart

ta3
2.2.2023 21:00

Strana SaS zosadila z kresla ministra financií Igora Matoviča a vláda následne padla. Tridsiaty september je až o osem mesiacov. SaS sa v parlamente ocitla ako jediná čisto liberálna strana. Neobáva sa konzervatívnej väčšiny v parlamente? Spýtali sme sa predsedu strany SaS Richarda Sulíka.

tema_dna_100.jpg
TA3

„Tak ako vždy, ideme do volieb samostatne,“ oznámil Sulík. „Pred každými voľbami príde debata, že sa musíme spájať,“ sťažoval sa. Podľa neho to historicky stranám veľmi nevychádzalo, ako príklad uviedol spojenie strán Spolu a Progresívneho Slovenska. Za dôležité v spravovaní a rozširovaní SaS považuje, aby bol každý kandidát hodnotovo preverený.

„Budeme sa snažiť, aby sme presvedčili občanov, pre ktorých je sloboda veľmi dôležitá hodnota v ich živote, aby volili nás,“ vyhlásil predseda strany SaS. Sulík vyzdvihol volebný program svojej strany. Páči sa mu vyjadrenie lídra strany PS Michala Šimečku o neútočení na iné strany a prezentovaní programu.

Sulík sa odmietol vyjadriť k situácii okolo Martina Klusa. Avšak, myslí si, že Ján Budaj by mal situáciu s ŠtB riadne vysvetliť. „Aj keď to je 40 ročná vec, mal by to vysvetliť,“ povedal. O odvolaní ministra Budaja pochybuje, keďže vláda už odvolaná bola.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok