Urobili sme, čo sme museli, povedal Sulík o Matovičovi. SaS ponúkne Slovensku reštart

ta3
2.2.2023 21:00

Strana SaS zosadila z kresla ministra financií Igora Matoviča a vláda následne padla. Tridsiaty september je až o osem mesiacov. SaS sa v parlamente ocitla ako jediná čisto liberálna strana. Neobáva sa konzervatívnej väčšiny v parlamente? Spýtali sme sa predsedu strany SaS Richarda Sulíka.

tema_dna_100.jpg
TA3

„My sme ako strana v júli minulého roku jasne pomenovali najväčší problém našej spoločnosti, čo bol Igor Matovič,“ povedal predseda strany SaS Richard Sulík. Momentálnu situáciu, s vládou v demisii, považuje za lepšiu, ako bola na jeseň. „Vláda je pod kontrolou prezidentky,“ skonštatoval Sulík. „To, čo príde do parlamentu, a bude rozumné, za to budú poslanci SaS hlasovať,“ dodal predseda SaS.

„Občanom budeme hovoriť, ako im chceme ponúknuť reštart Slovenska,“ povedal Sulík o predvolebnej kampani. Nemyslí si, že kampaň bude trvať osem mesiacov. Označil sa za politického veterána, keďže toto budú Sulíkové piate voľby do národnej rady. „Ja som vlastne už starý foter v politike,“ zavtipkoval. Kampaň bude podľa neho trvať tak, ako obvykle, čiže štyri až päť mesiacov.

„Urobili sme, čo sme urobiť museli,“ povedal Sulík o bývalom ministrovi financií Igorovi Matovičovi. „Nedalo sa tak ďalej fungovať,“ doplnil. Ohradil sa, že vláda teraz nie je tá istá, keďže Matovič ju už teraz vraj neovláda. „Splnili sme našu spoločenskú povinnosť a Igor Matovič je z vlády preč,“ myslí si Sulík. „Neteší ma to, stálo nás to vysokú politickú cenu,“ dodal.

„Matovič sa vyjadril, že jeho rodinný balíček nemôžme vetovať,“ povedal o vete v bývalej koalícii Sulík. Uviedol, že veto SaS bolo často ignorované. Predseda strany SaS si myslí, že teraz má väčší vplyv na slovenskú politiku ako v koalícii. „My, šesť percentná menšinová strana, sme vyriešili najväčší problém Slovenska,“ vyhlásil. Sulík dúfa, že v nadchádzajúcich voľbách bude mať strana SaS dvanásť percent.

Hosťom druhej časti relácie Téma dňa bol poverený minister životného prostredia Ján Budaj. Celú reláciu nájdete v archíve.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok