FBI prehľadávala prázdninový dom Bidena, nenašla žiadne tajné dokumenty

ta3 tasr
1.2.2023 16:23

Predstavitelia amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v stredu počas prehliadky v dome amerického prezidenta Joea Bidena na pláži v štáte Delaware nenašli žiadne dokumenty označené ako tajné.

Bidenov právnik Bob Bauer povedal, že agenti FBI si odniesli ručne napísané poznámky a iný materiál na ďalšie posúdenie, píše CNN. Prehliadka trvala tri a pol hodiny.

Prezretie domu v oblasti Rehoboth Beach sa podľa Bauera uskutočnilo "s plnou podporou prezidenta a za jeho spolupráce". Počas podobných prehliadok v Bidenovom dome vo Wilmingtone (Delaware) a jeho bývalých kanceláriách vo Washingtone našli menšie množstvo dokumentov, ktoré podliehali utajeniu.

Úplná prehliadka domu vo Wilmingtone trvala 20. januára celkovo 13 hodín a agenti FBI pri nej zadržali aj prezidentove ručne písané písomnosti.

Prezident ministerstvu spravodlivosti takéto prehliadky povolil v rámci vyšetrovania nálezu citlivých dokumentov v kancelárii istého washingtonského inštitútu, kde Biden predtým pôsobil. Tieto dokumenty boli nájdené ešte vlani v novembri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok