Gröhling: Som rád, že sme sa dostali k termínu volieb. Ten septembrový nič nerieši, reagoval Kéry

ta3/Dominik Pálka
31.1.2023 20:59

Branislav Gröhling (SaS) je rád sa Slovensko dostalo k termínu predčasných volieb. Marián Kéry (Smer-SD) v relácii Téma dňa reagoval, že "septembrový termín nič nerieši". Marek Šefčík kritizoval stranu SaS za to, že najprv predčasné voľby úplne odmietala.

tema_dna_86.jpg
TA3

Gröhling povedal, že na rokovaniach boli navrhnuté rôzne termíny predčasných volieb a septembrový bol "kompromisom". "Rokovali sme s bývalými koaličnými stranami. Vôľa bola aj na júnovom termíne. Ak by padla dohoda, tak by sme hlasovali za jún. Chceli sme však dodržať dohodu," dodal. 

"Som veľmi rád, že padlo rozhodnutie a vieme sa pripraviť do volieb. Ponúkneme kľudnú a zodpovednú politiku," dodal exminister školstva. Podľa neho bude všetko fungovať pod dohľadom prezidentky. 

"SaS uprednostila svojich bývalých koaličných partnerov a k dohode nepotrebovali opozíciu. Chceme skorší termín, pretože ľudia zo strany vlády nevidia žiadnu odbornosť," kritizoval poslanec Kéry.

Šefčík kritizoval SaS

Marek Šefčík kritizoval SaS za to, že strana najprv predčasné voľby úplne odmietala. "Potom presadili september a nakoniec chceli ešte rokovať o inom termíne. Raz sa dohodnú s premiérom na septembri, potom sa vyspia a chcú rokovať o inom termíne," dodal s tým, že strana si nectí dohody. Vyčítal SaS, že "povalila tri vlády".

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok