Útočník v bruselskom metre pobodal troch ľudí, polícia podozrivého zadržala

TA3 ČTK
30.1.2023 19:15

Útočník v pondelok večer na stanici bruselského metra Schuman blízko sídiel inštitúcií Európskej únie pobodal troch ľudí. Jeden zranený je vo vážnom stave, uviedla polícia. Policajti podozrivého zadržali, na mieste zasahovali dve sanitky. Prevádzka metra je po incidente narušená, napísal belgický denník La Libre. Podľa agentúry AFP mal zadržaný muž v minulosti psychické ťažkosti.

Útočník v bruselskom metre pobodal troch ľudí, polícia podozrivého zadržala
TASR/AP

Niekoľko svedkov uviedlo, že muž ozbrojený nožom sa pohyboval vo vlaku metra idúcim smerom do centra. "Ľudia utekali všetkými smermi, veľa sa kričalo," uviedol jeden zo svedkov a dodal, že útočník napadol ženu, ktorá sa chystala vystúpiť.

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery, na ktorých je vidieť niekoľko policajtov v nepriestrelných vestách, ktorí obkľúčili mladého muža v džínsoch a tričku. Ten si po výzve ľahol na zem a dal ruky za hlavu. Prvé informácie hovorili o jednom ranenom, polícia neskôr uviedla, že zranenia sú tri, z toho jeden vážne. Podľa svedkov útočník okrem ženy s kočíkom napadol aj malého chlapca, píše La Libre.

Útok sa odohral okolo 18:00 na stanici Schuman, desiatky metrov od sídiel Európskej rady a Európskej komisie. Podľa AFP do stanice metra bezprostredne po napadnutí pribehlo niekoľko policajtov v civile.

Prvé poznatky z vyšetrovania nenaznačujú, že by mohlo ísť o teroristický čin, uviedla belgická verejnoprávna stanica RTBF s odkazom na bruselskú prokuratúru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok