Konkurencie sa nebojíme, vyhlásil Jarjabek. Matoviča označil za medicínsky prípad

ta3
26.1.2023 21:04

Rozhodnutie o termíne volieb si poslanci nechali na poslednú chvíľu. Pre ktorý termín sa napokon rozhodnú? A má ešte v tejto situácii zmysel navrhovať napríklad zmeny vo verejnoprávnej RTVS? V relácii Téma dňa odpovedali hostia Dušan Jarjabek (Smer-SD) a Kristián Čekovský (nezaradený).

tema_dna_75.jpg
TA3

Dušan Jarjabek, poslanec strany Smer-SD, považuje čo najskorší termín predčasných volieb za legitímny, keďže vláde bola vyslovená nedôvera. „Ktorí z rezortov tejto vlády funguje lepšie ako pred troma rokmi?“ spytoval sa. Igora Matoviča označil Jarjabek za „skutočne medicínsky prípad.“ „Keby našej vláde bola vyslovená nedôvera a my by sme vládli ešte desať mesiacov, tak by sme mali plné námestia a novinári by pálili vatry,“ sťažoval sa Jarjabek.

Termín predčasných volieb

„My sme od začiatku hovorili, že najmenej vhodným a najhorším riešením politickej krízy sú predčasné voľby,“ uviedol Kristián Čekovský, nezaradený poslanec. Vyhovuje mu 30. september, keďže predčasné voľby vôbec nechcel. Každý deň, ktorý slobodne môže pracovať polícia a súdy, považuje za víťazstvo. „Myslím si, že je dôležité, aby orgány mohli slobodne pracovať,“ dodal.

„Každá z tých strán, ktoré hovoria o máji, júni a septembri, má na to dôvod,“ vyhlásil Jarjabek. Tvrdí, že strany, ktoré nedávno vznikli alebo čoskoro vzniknú, potrebujú čas, aby sa zorganizovali. „Nie ste ešte pripravení ísť do volieb, potrebujete sa niekde zavesiť, aby ste mali aspoň nejakú možnosť dostať sa do parlamentu,“ povedal o politických subjektoch Jarjabek. „Potrebujete čas aj na to, aby ste mohli dokončiť tie politické svinstvá, ktoré robia tí vami kúpení prokurátori, sudcovia a vyšetrovatelia,“ pokračoval. „My to čakáme, ale nebudete to mať ľahké. Aj pre vás by bolo lepšie, keby ste odtiaľto skôr odišli,“ dodal Jarjabek.

„My sa žiadnej konkurencie nebojíme,“ pochválil sa Jarjabek. Podľa neho má momentálne vláda svietiť a kúriť. „Táto vláda nemá legitimitu, aby prichádzala so zákonmi, pokým to neodobrí prezidentka,“ povedal a pokračoval, že spolupráca medzi Zuzanou Čaputovou a vládou mu je záhadou. Následne odmietol nazvať Igora Matoviča poslancom, lebo by to podľa neho bolo urážkou pre ostatných poslancov.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok