Ruské útoky proti mestám na Ukrajine si vyžiadali najmenej 11 mŕtvych

ta3 čtk
26.1.2023 08:11

Najmenej 11 mŕtvych a 11 ranených si vyžiadali dnešné ruské vzdušné útoky proti ukrajinským mestám, oznámili tamojší záchranári podľa serveru RBK-Ukrajina. Kyjevský starosta Vitalij Kličko už skôr v dnešný deň uviedol, že v ukrajinskej metropole majú po dopade ruskej rakety jedného mŕtveho a dvoch ranených.

"Dnes bolo v dôsledku teroristických útokov Ruskej federácie zasiahnutých dronami či strelami 11 oblastí Ukrajiny. Zranených bolo 11 osôb a zahynulo aj 11 ľudí," povedal v televízii hovorca Štátnej služby pre mimoriadne udalosti Oleksandr Chorunžyj. Dodal, že ide o stav k 15:00 miestneho času (14:00 SEČ).

Rusko dnes proti Ukrajine vypálilo 55 rakiet a striel s plochou dráhou letu, z ktorých 47 sa podarilo zostreliť, tvrdí náčelník ukrajinského generálneho štábu Valeryj Zalužnyj na svojom telegramovom účte . Rusko na vzdušné útoky použilo aj drony. Tie sa podľa Ukrajincov podarilo zostreliť všetky. Podľa ukrajinského premiéra Denysa Šmyhala bola hlavným cieľom ruských vzdušných úderov opäť energetická infraštruktúra napadnutej krajiny.

Rusko podniklo ďalší vzdušný útok na Ukrajinu deň po tom, čo Kyjev získal od Západu prísľub desiatok moderných tankov, ktoré mu majú pomôcť odraziť ruskú inváziu. Rusko zintenzívnilo údery na ukrajinskú energetickú infraštruktúru od vlaňajšieho októbra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok