Nie som falošný ako Pellegrini alebo Čaputová, pochválil sa Matovič. Zmenu ústavy považuje za úspech

ta3
25.1.2023 21:08

Koalícia prijatím zmeny v ústave potvrdila svoj koniec. Igor Matovič to však považuje za úspech. Takisto si pochvaľuje zabetónovanie volebného systému, ktorý tu máme už od Mečiara. Dokáže koalícia elegantne a pokojne aspoň dovládnuť? V relácii Téma dňa odpovedal hosť Igor Matovič (OĽaNO).

td_35.jpg
TA3

Bývalý minister financií uviedol, že ľudia, ktorí ho poznajú vedia, že vždy hovorí veci na rovinu. „Nemám žiadne falošné pozlátka alebo jamky na líciach,“ skonštatoval. „Nie som nejaký falošný Pellegrini alebo falošná Čaputová,“ pochválil sa Matovič. Podľa neho existuje veľa ľudí, ktorí by povedali, že je rovnaký pred kamerami, ako je aj mimo nich. „Komunikujem niekedy kostrbato alebo infantilne, ale je to tak, ako to úprimne cítim,“ dodal.

Petra Pellegriniho a Roberta Fica obvinil Matovič z rozsiahlej korupcie. „Na podvode s nepreclievaním spôsobili Fico s Pellegrinim urobili škodu za 520 miliónov eur,“ obvinil dvojicu politikov predseda strany. Obvinil ich aj z viacerých iných trestných činov, ktoré však slovenské súdnictvo zatiaľ nepotvrdilo.

Referendum Matovič odmieta

„Budeme hlasovať tak ako dnes, máme v programe, že nesúhlasíme s tým, aby sa referendom skracovalo volebné obdobie,“ povedal Matovič o návrhu Petra Pčolinského o úprave ústavy, ktorá by zahrnula aj právo na referendum. Hlasovanie v parlamente s 90 hlasmi považuje za ten správny spôsob, ako skrátiť volebné obdobie, nie referendum. „Trikrát sme predložili zmenu kvóra, ani jeden smerák nám to nepodporil,“ sťažoval sa Matovič.

„Máme svoj predvolebný program,“ uviedol Matovič o dočasnom vládnutí. „Pokúsime sa využiť čo najviac času na to, aby sme presadili dobré veci,“ pokračoval. Z problémov počas vládnutia obvinil opozíciu. „Keď máte zlomyseľného Sulíka, ktorý v ktorej vláde sa vyskytne, tú položí, tak veľmi ťažko nájdeme väčšinu na podporu dobrých návrhov,“ dodal.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok