Pri ďalšej Putinovej rezidencii sa objavil systém protivzdušnej obrany, píšu médiá

TA3 ČTK
23.1.2023 16:51

Pri Putinovej rezidencii v Novgorodskej oblasti sa objavil systém protivzdušnej obrany Pancir-S1, píšu médiá s odvolaním sa na správu ruského nezávislého portálu Agentstvo.

Putin verejne skritizoval ministra priemyslu. Vyčítal mu šaškovanie s obstarávaním lietadiel
TASR/AP

Protiletecký systém stojí zhruba šesť kilometrov od rezidencie ruského prezidenta už niekoľko týždňov, uviedol web Agentstvo s tým, že sa o tom dozvedel od miestnych obyvateľov.

Podľa jedného z miestnych je systém v bojovej pohotovosti a anténa jeho radaru sa otáča. Pri komplexe sú neustále najmenej traja vojaci. Systém údajne stojí v dedine Jaščerovo pri meste Valdaj, blízko ktorého sa nachádza Putinov letný dom. V oblasti pritom nie sú žiadne potenciálne strategické ciele alebo objekty kritickej infraštruktúry, podotkol portál.

Minulý týždeň sa na sociálnych sieťach objavil neoverený záznam, na ktorom je údajne vidieť systém Pancir-S1 pri Putinovej oficiálnej rezidencii Novo-Ogarjovo pri Moskve. 

Ďalšie neoverené video zachytáva žeriav, ako ten istý systém dvíha na strechu budovy ministerstva obrany. Kremeľ špekulácie o posilňovaní protivzdušnej obrany v Moskve minulý týždeň odmietol komentovať, k novej správe ohľadom umiestnenia systému pri rezidencii vo Valdaji sa zatiaľ nevyjadril.

Témy: Moskva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok