Televízia ta3 sledovala priebeh referenda po celom Slovensku. Ako to vyzeralo v jednotlivých regiónoch?

ta3
21.1.2023 12:15

Obyvatelia Banskej Bystrice hlasovali aj v okrajových častiach mesta, ktoré boli kedysi samostatnými obcami. V Kremničke a v Rakytovciach zriadili referendové miestnosti v zvoniciach. Jedna je súčasťou klubu dôchodcov a druhú využívajú aj dobrovoľní hasiči.

Takto prebiehalo hlasovanie v regiónoch počas dňa:

Na východe Slovenska sledovala situáciu Katarína Cimborová. A v Banskej Bystrici sa hlasovalo v referende nielen v centre mesta a na sídliskách, ale aj v okrajových častiach. Radnica pripravila až 78 referendových miestností. Na hlasovanie v mestskej časti Rakytovce, kde ľudia prichádzali do zvonice, sa bol pozrieť Martin Dušička.

Priebeh hlasovania bol pokojný, počas návštevy ta3 prichádzali voliť najmä rodiny s deťmi. V porovnaní s voľbami však referendum veľa ľudí neláka. "Dosiaľ som bol skoro na každých voľbách v komisii, no môžem povedať, že zatiaľ je to slabé," hovorí predseda okrskovej komisie Igor Bačko. 

V okolí Banskej Bystrice napadlo množstvo snehu, vznikli tak ideálne podmienky na bežkovanie či lyžovanie. Nie je teda vylúčené, že viacerí si nechali hlasovanie až na sobotu večer.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok