FOTO: V Kyjeve sa rozlúčili s ukrajinským ministrom vnútra, na pohreb prišiel aj Zelenskyj

TA3 ČTK
21.1.2023 11:14

V Kyjeve sa v sobotu rozlúčili s pracovníkmi ukrajinského ministerstva vnútra vrátane šéfa rezortu Denysa Monastyrského, ktorí v stredu zahynuli pri páde vrtuľníka v meste Brovary na kyjevskom predmestí. S ďalšími obeťami havárie sa prišli rozlúčiť aj stovky ľudí v Brovaroch, informovala agentúra Unian.

Pri havárii vrtuľníka v stredu ráno zahynulo 14 ľudí vrátane jedného dieťaťa a všetkých deviatich ľudí na palube. Helikoptéra sa zrútila v hmle blízko škôlky, príčina nešťastia sa vyšetruje. 

Zatiaľ nie je jasné, čo nehodu spôsobilo. Ukrajina čelí od vlaňajšieho februára ruskej invázii, Moskva sa ale k incidentu nevyjadrila a ukrajinskí predstavitelia sa o žiadnom ruskom útoku v oblasti v čase tragédie nezmienili.

Rakvy zamestnancov ministerstva vnútra zakryté ukrajinskými vlajkami boli dopoludnia vystavené v Ukrajinskom dome v Kyjeve. Rozlúčiť sa prišli stovky ľudí vrátane ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, jeho ženy Oleny a ďalších vysoko postavených ukrajinských predstaviteľov, uviedla agentúra Ukrinform.

Brovarskí obyvatelia vrátane starostu Ihora Sapožka sa rozlúčili s Olenou Ponomarenkovou a jej dcérou Milanou, ktorú rodičia v stredu ráno odvádzali do škôlky vo chvíli, keď vrtuľník havaroval. Manžel Oleny Oleksandr prežil, na ženu čakal v aute pred škôlkou. Ich pohreb sa podľa Unianu uskutoční v nedeľu v dedine Novoukrajinka v Černihivskej oblasti, odkiaľ Olena pochádzala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok