V Rakúsku doliečia šesť ľudí, ktorých vážne zranil pád vrtuľníka pri Kyjeve. Potrebujú kyslík

ta3 čtk
20.1.2023 22:01

Rakúsko prevezme z Ukrajiny na liečenie šesť ľudí, vrátane troch detí, vážne zranených pri stredajšom páde vrtuľníka neďaleko Kyjeva. Informuje o tom vo svojom sobotňajšom vydaní rakúsky denník Kleine Zeitung.

V Rakúsku doliečia šesť ľudí, ktorých vážne zranil pád vrtuľníka pri Kyjeve. Potrebujú kyslík
TASR/AP

Pri nešťastí, ktorého príčina je doteraz nejasná, zahynulo 14 ľudí vrátane ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrského.

Vrtuľník sa zrútil v meste Brovary pri škôlke. Vážne ranení majú byť transportovaní do nemocníc vo Viedni, Linzi a Štajerskom Hradci, potvrdilo v piatok večer podľa agentúry APA rakúske kancelárstvo. Evakuácia, ktorá bola vo štvrtok dohodnutá s ukrajinským ministerstvom vnútra, začala dnes.

Tri dievčatá vo veku od päť do siedmich rokov a tiež dve matky a jeden otec budú v priebehu nasledujúcich dní prepravení do Rakúska. Všetci ranení sú podľa úradu rakúskeho kancelára pri vedomí, ale potrebujú kyslík. Rakúsky kancelár Karl Nehammer poďakoval rakúskym nemocniciam, "ktoré boli tak rýchlo ochotné prevziať a liečiť obete".

Od prepuknutia ruskej útočnej vojny postihuje civilné obyvateľstvo na Ukrajine veľké utrpenie, zdôraznil Nehammer vo vyhlásení. "Som rád, že môžeme pomôcť tam, kde to v takom strašnom rozmere dopadá na deti, matky a otca," uviedol a dodal, že ho ako otca rodiny zvlášť zasiahli "hrozné zábery zničenej škôlky".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok