Buď prezidentka vymenuje úradnícku vládu teraz, alebo nikdy, vyhlásil Pellegrini. Voľby chce v júni

ta3/Samuel Drozda
18.1.2023 20:55

Eduard Heger zlyhal v zložení novej 76-tky. Nie je predsedom strany, ani riadnym predsedom vlády a jeho rozhodnutia sú stále limitované Igorom Matovičom. Vzdialene to pripomína pozíciu Petra Pellegriniho v čase, keď bol jeho straníckym šéfom Robert Fico. Aký termín volieb preferuje strana Hlas-SD a prečo? Spýtali sme sa Petra Pellegriniho.

pele_19.jpg
TA3

Podpora pre referendum

„Drvivá väčšina občanov chce voľby,“ vyhlásil Pellegrini. Dúfa, že ak nadchádzajúce referendum neprejde, ľudí to neodradí od hlasovania v predčasných voľbách. Občanom odporúča ísť na referendum. „Použite svoje ústavné právo,“ vyzval Pellegrini občanov Slovenska. „Mrzí ma, že ani jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov mu nevyjadril podporu,“ dodal o referende.

Chce Heger voľby v septembri?

„Hegerovi vyhovuje dlhší termín, otázka však je, či to vyhovuje Igorovi Matovičovi, aby nechal priestor odídencom z jeho strany,“ povedal Pellegrini o nejasnej politickej budúcnosti premiéra v demisii Eduarda Hegera. „Nakoniec to možno je taká finta, že budú mať aj agresívne OľaNO aj slušnú časť vedenú Hegerom,“ pokračoval. Uviedol, že je možné, že prezidentka sa poradila so svojou materskou stranou Progresívnym Slovenskom, aby zistila, či by strana preferovala jún alebo september. „Zo zodpovednosti za Slovensko mi september nedáva zmysel,“ dodal.

Pellegrini je hrdý na stranu Hlas-SD. Vyzdvihol celoslovenskú organizáciu strany, ktorá je podľa neho plná odborníkov. Tento rok by chcel, aby týchto odborných členov strany začali predstavovať. „Politika sa za posledné obdobie stala vulgárnou,“ povedal o účasti odborníkov v politike. Podľa neho sa Hlas za dva roky stala jednou z najväčších strán na Slovensku.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok