Ukrajinské ministerstvo vnútra dočasne povedie šéf polície Ihor Klymenko

ta3 čtk
18.1.2023 15:20

Ukrajinská vláda vymenovala náčelníka ukrajinskej polície Ihora Klymenka za námestníka ministra vnútra a dočasne mu uložila vykonávať ministerské povinnosti. V príspevku na telegrame o tom informoval premiér Denys Šmyhal. Vedenie ministerstva vrátane hlavy úradu Denysa Monastyrského v stredu zahynulo pri havárii vrtuľníka pri Kyjeve.

Ukrajinská vlajka
Telegram/President Zelensky

"Návrh na vymenovanie nového (ministra vnútra) bude podaný po rokovaní s parlamentom," uviedol Šmyhal. Ministerstvo vnútra je podľa neho jednou z kľúčových zložiek bezpečnosti, a preto je potrebné dodržať zavedený protokol pri výbere nového rezortného šéfa.

Vrtuľník, v ktorom boli okrem Monastýrskeho aj prvý jeho námestník Jevhenij Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč, sa dnes ráno zrútil v obývanej oblasti Brovary na predmestí Kyjeva. Havária si vyžiadala vyše desať mŕtvych.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nariadil tajnej službe, polícii a ďalším orgánom zistiť príčiny nehody. Hovorcovia ukrajinskej polície a ukrajinského letectva podľa médií zhodne uviedli, že je príliš skoro na stanovenie príčin nešťastia, ktoré sa pokúsi určiť vyšetrovacia komisia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok