Nevýslovná bolesť, reaguje na pád vrtuľníka Zelenskyj. Obeťami sú aj škôlkari a ich rodičia

ta3 tasr
18.1.2023 12:46

Najmenej deväť z 18 obetí tragického pádu vrtuľníka v ukrajinskom meste Brovary boli škôlkari a miestni obyvatelia, ktorí viedli deti do škôlky, uviedol v stredu zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko, informuje CNN.

Nevýslovná bolesť, reaguje na pád vrtuľníka Zelenskyj. Obeťami sú aj škôlkari a ich rodičia
TASR/AP

Pri havárii prišiel o život aj ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj, jeho prvý námestník Jevhenij Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč. Na palube vrtuľníka sa nachádzalo dovedna deväť ľudí a stroj v čase nešťastia smeroval na frontovú líniu do východných oblastí Ukrajiny, oznámila kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Samotný Zelenskyj označil haváriu za "hroznú tragédiu", cituje ho agentúra AFP. "Nevýslovná bolesť," uviedol vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram. Vrtuľník podľa stanice BBC narazil do budovy materskej školy a následne sa zrútil blízko bytovky v Brovaroch. V čase nehody bola tma a hmla.

Medzi obeťami sú aj tri deti. Zranenia utrpelo 29 ľudí vrátane 15 detí. Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba upozornil, že aj počet obetí môže ešte vzrásť. "Momentálne nemáme informácie o počte nezvestných detí," povedal reportérom na mieste tragédie. "Prebieha identifikácia. Rodičia prichádzajú, zoznamy sa dopĺňajú," spresnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok