Výpadok serverov a celosvetový ošiaľ. Seriál The Last of Us prepísal rekordy, potešil fanúšikov Depeche Mode

ta3/Soňa Búranová
22.1.2023 18:00

HBO odpremiérovalo avizovanú seriálovú novinku The Last of Us. Záujem divákov o postapokalyptickú sériu bol enormný, čo spôsobilo problémy so spustením prvej epizódy, dokonca aj výpadky streamovacej služby HBO Max. Seriál sa môže pýšiť jedným z najlepších hodnotení.

Výpadok serverov a celosvetový ošiaľ. Seriál The Last of Us prepísal rekordy, potešil fanúšikov Depeche Mode
TASR/AP

Ako píše Deadline, adaptácia videohry s hercom Pedrom Pascalom v hlavnej úlohe pritiahla v USA k obrazovkám 4,7 milióna divákov. Išlo o najväčší debut po očakávanom hite Rod draka (2022) od uvedenia kriminálneho seriálu Impérium – Mafia v Atlantic City v roku 2010. Spin-off Hry o tróny minulý rok prilákal takmer 10 miliónov divákov. 

Napínavá postapokalypsa

Dej seriálu sa odohráva 20 rokov po zničení modernej civilizácie. Joel, jeden z tých, ktorí prežili, bol najatý, aby prepašoval 14-ročné dievča Ellie z represívnej karanténnej zóny. Musia prejsť svetom infikovaným hubou, ktorá prevezme kontrolu nad mysľou svojich obetí, dopĺňa Screenrant. Nádeji na vyliečenie sveta prostredníctvom Ellieinej imunity príliš neveria. A keďže chcú prežiť, stávajú sa jeden od druhého závislým. To, čo môže spočiatku vyzerať ako bezproblémová práca, sa tak zmení na brutálnu a napínavú cestu.

"Sme nadšení, že vidíme fanúšikov seriálu a hry zároveň prežívať tento ikonický príbeh novým spôsobom. Sme im vďační za to, že pomohli dosiahnuť jeho úspech,“ povedal Casey Bloys, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ HBO & HBO Max.

Úvod mal byť iný

Autori Craig Mazin a Neil Druckmann sa nebáli odkloniť od hernej predlohy. Prvé minúty seriálu diváka upútajú televíznou debatou, kde odborník na parazitické huby naznačuje, že ľudstvo by sa raz mohlo ocitnúť na pokraji vyhynutia. Pomenúva vírus cordyceps a vysvetľuje, ako môže zmena klímy spôsobiť, že sa mu začne až prekvapivo dariť. Moderátor však vtipkuje, ako to pri niektorých talkshow býva zvykom. Obecentvo však počúva so zatajeným dychom. 

Úvodná vsuvka mala divákov pripraviť na to, čo bude nasledovať. A, samozrejme, vtiahnuť ich do deja. No takto sa pôvodne seriál nemal začať. 

Autori najskôr zvažovali, že ho otvoria dokumentárne, informuje Screenrant. Chceli divákom ukázať, čo huba cordyceps dokáže spraviť so svojím hostiteľom. Najskôr telo napadne, postupne ho ovládne a hostiteľ sa nedokáže brániť. Jeho jediným inštinktom je nakaziť ostatných. V podcaste The Last of Us autori prezradili, že úvod mal pripomínať dokument na kanáli National Geographic, no nakoniec sa rozhodli, že to nie je dobrý nápad. Pôsobilo by to vraj nudne, ako keby sa divák vrátil do školskej lavice a ocitol sa na hodine biológie.

Takto vyzerá časť úvodnej scény prvej časti seriálu:

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok