Majiteľ Dráčika neprestáva. Internetový obchod zaradili na zoznam dezinformačných webov

ta3 zive.aktuality.sk
13.1.2023 19:56

Internetový obchod Dráčik na svojom webe už takmer rok zverejňuje bannery, ktoré obsahujú nepodložené a urážlivé komentáre. K ich autorstvu sa prihlásil majiteľ Dušan Víglaský. Iniciatíva Konšpirátori.sk e-shop zaradila na zoznam dezinfowebov. Upozornili na to Živé.aktuality.sk.

Majiteľ Dráčika neprestáva. Internetový obchod zaradili na zoznam dezinformačných webov
reprofoto dracik.sk

Na zoznam stránok, ktoré obsahujú dezinformácie a pochybný obsah, Konšpirátori.sk pridali už 271 webstránok. Komisia Dráčiku udelila skóre 7,1 z 10 a nachádza sa na 236. mieste, informovali Živé.aktuality.sk

Autor posudku zverejnil aj kritériá, na základe ktorých sa internetový e-shop dostal na tento zoznam. "Stránka obsahuje konšpiračné teórie a “bludy”, ktoré môžu mať vážnejšie politické, ekonomické, zdravotné dôsledky, bez ich kritického zhodnotenia. Nevzťahuje sa na zaujímavosti, záhady, jasne označené špekulácie," píše sa v ňom. Taktiež upozornil na to, že "stránka nerešpektuje základné zásady novinárskej etiky: neuverejňuje opravné správy, ponecháva dostupné a neopravené správy, ktoré sa objektívne ukázali ako nepravdivé".

Na konanie majiteľa Dráčika upozornila aj redakcia ta3, a to ešte minulý rok v článku nižšie. Spoločnosť sa totiž pri tejto kauze delí na viaceré tábory. Niektorí ľudia s Víglaským súhlasia, iní zastávajú názor, že sieť predajní môže na svojich stránkach zdieľať čokoľvek a ďalší celé hračkárstvo zavrhli a ostro ho kritizujú. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok