Urážky LGBTI+ a dezinformácie o pandémii a vojne. Majiteľ Dráčika s článkami prestať nechce

ta3/Alžbeta Múcsková
30.11.2022 00:00

Od februára 2022 sa na stránkach známeho hračkárstva Dráčik objavujú banery s urážlivým, kontroverzným a dezinformačným obsahom. K ich autorstvu sa priznal jeho majiteľ a zakladateľ Dušan Víglaský. Verejnosť i niektorí dodávatelia ho za komentáre kritizujú. Víglaský však avizoval, že s tvorbou článkov nehodlá skončiť.

Urážky LGBTI+ a dezinformácie o pandémii a vojne. Majiteľ Dráčika s článkami prestať nechce
Facebook/VIVO Bratislava

Sieť hračkárstiev Dráčik vyvolala tento rok vlny kritiky a pobúrenie zo strany verejnosti. Jej majiteľ a zakladateľ Dušan Víglaský začal na stránkach predajne zverejňovať krátke komentárové banery, v ktorých predostiera svoje kontroverzné názory. 

Spoločnosť sa pri tejto kauze delí na viaceré tábory. Niektorí ľudia s Víglaským súhlasia, iní zastávajú názor, že sieť predajní môže na svojich stránkach zdieľať čokoľvek a ďalší celé hračkárstvo zavrhli a ostro ho kritizujú. 

Vo Víglaského krátkych článkoch si verejnosť mohla za uplynulé mesiace prečítať, že vakcínam proti covidu sa nedá veriť, pandémia bola jedno veľké klamstvo, vlády predali Slovákov do otroctva, LGBTI+ komunita sa predvádza a vytvára konflikty a mnoho ďalších poburujúcich a dezinformačných názorov. 

To spoločnosť znepokojilo a predajne stratili zamestnancov i zákazníkov. Bojkotujú samotnú značku i jej majiteľa. Napriek tomu však majiteľ naďalej na svojej stránke zverejňuje krátke články a ohradzuje sa voči kritike. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok