Pán minister, teplúčko? Matovič kritizuje Hirmana, že dovolenkuje a nerieši energokrízu

ta3 TASR
12.1.2023 16:56

Líder strany OĽaNO a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Igor Matovič na sociálnej sieti Facebook ostro kritizoval dočasne povereného ministra hospodárstva Karla Hirmana za to, že namiesto riešenia vysokých faktúr občanov za energie, si užíva dovolenku v zahraničí.

Nasledujúce dni sa rozhodne, či si Slovensko uchová demokraciu, vyhlásil Matovič
TASR - Pavel Neubauer

Matovič v príspevku uviedol, že Hirman na plnej čiare zlyhal. Dodal, že namiesto toho, aby niečo robil, od Vianoc ai užíva exotickú dovolenku. Pokračoval, že novú vládu, v ktorej bude Hirman ministrom, pravdepodobne nepodporí. "Jeden lenivý diletant na mieste ministra hospodárstva si celý prvý polrok miesto riešenia energií užíval za štátne exotické dovolenky v Dubaji. Teraz druhý, ktorý ho vystriedal, síce už za svoje, ale v čase ťažkej krízy, vegetí na druhej strane sveta," opísal v príspevku Matovič.

Napísal, že demisiu podal preto, aby mohol byť odsúhlasený rozpočet a ľudia dostali pomoc. Uviedol, že namiesto toho sa stal pravý opak. "Miesto toho, aby minister okamžite zabezpečil premietnutie pomoci do účtov za energie, ľuďom a firmám úplne zbytočne chodia infarktové zálohové platby," dodal líder klubu OĽaNO.

Šéf OĽANO zároveň skritizoval aj bývalého ministra hospodárstva a predsedu SaS Richarda Sulíka. Toho označil za diletanta, ktorý "si celý prvý polrok miesto riešenia energií užíval za štátne exotické dovolenky v Dubaji".

Ministerstvo hospodárstva za nečinnosť kritizoval aj bývalý štátny tajomník MH Karol Galek. Upozornil, že rezort mal po nástupe nového vedenia na čele s Hirmanom hotovú schému pomoci pre podnikateľov, no na notifikáciu do Bruselu ju poslal až koncom roka. Galek tiež pripomenul, že MH začalo s podnikateľmi rokovať až po tom, ako mnohí oznámili zatváranie prevádzok.

Rezort hospodárstva vo štvrtok reagoval, že konkrétne riešenia vysokých cien energií predstaví v piatok (13. 1.) alebo v pondelok 16. januára. "Po intenzívnej práci a rokovaniach, ktoré sa začali hneď po Novom roku, verím, že zajtra alebo v pondelok budeme môcť spolu s pánom premiérom a kolegyňami a kolegami vo vláde prezentovať konkrétne riešenia," uviedol Hirman.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok