Matovič sa z čela OĽANO nikam nechystá. Hegera považuje za kamaráta

ta3
12.1.2023 10:39

O odchode Igora Matoviča z postu šéfa OĽANO sa v hnutí nehovorí. Exminister financií to uviedol v stredu večer na sociálnej sieti. Matovič tiež poprel informácie, že medzi ním a dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom došlo k hádkam.

Parlament sa zišiel na schôdzi k odvolávaniu Matoviča. Výsledok by mal byť tesný
TASR/Martin Baumann

Odchod Igora Matoviča z politiky je pre viacerých politológov a poslancov len zbožným prianím. Naplniť sa ho nepodarilo ani vtedy, keď vláde Edaurda Hegera hrozil pád.

Po viacerých statusoch šéfa OĽANO namierených proti prezidentke Zuzane Čaputovej či LGBTI+ ľuďom pretiekol pohár trpezlivosti už aj jeho straníckemu kolegovi premiérovi Hegerovi. Ako uviedol, Matovičove vyjadrenia sú príliš už aj na neho. Iný názor na politiku ako Matovič má aj minister obrany Jaroslav Naď. Možnú krízu v OĽANO naznačili aj stredajšie vyjadrenia Hegera a Naďa, ktorí nevylúčili, že hnutie opustia.

Matovič však ohrozenie svojej pozície v OĽANO v statuse na Facebooku vylúčil. Sympatizantom adresoval facebookový status, v ktorom vyvrátil nezhody s Hegerom a svoj prípadný odchod z čela hnutia.

"NIE JE TO PRAVDA. Rozprávame sa o hocičom, ale ani raz nepadol návrh na môj odchod z čela OĽANO, ani raz zvýšený hlas, ani raz žiadne hlúpe reči. Eda mám rád a považujem ho za kamaráta," napísal Matovič.

Vláde premiéra Eduarda Hegera vyslovili poslanci národnej rady nedôveru ešte v polovici decembra. Igor Matovič mal vtedy v pláne odovzdať v prezidentskom paláci svoju demisiu, k čomu nakoniec nedošlo. Jeho odchod z vlády požadovali pred pádom vlády viacerí opoziční i bývalí koaliční poslanci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok