Kanada chce od USA zaobstarať protivzdušný systém pre Ukrajinu, informuje Reuters

ta3 čtk
10.1.2023 20:18

Kanada chce od Spojených štátov pre Ukrajinu zaobstarať pokročilý systém protivzdušnej obrany. Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na nemenovaný vládny zdroj, to v utorok kanadský premiér Justin Trudeau oznámil americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Obaja politici sa stretli v Mexiku na dvojdňovom stretnutí lídrov severoamerických krajín.

Kanada chce od USA zaobstarať protivzdušný systém pre Ukrajinu, informuje Reuters
TASR/AP

Pri bilaterálnej schôdzke Biden kanadskému premiérovi oznámil svoje prianie navštíviť v marci Kanadu. Obaja politici tiež rokovali o ekonomických témach či o vojenskej spolupráci. "Potvrdili svoj záväzok postaviť sa vo svete za zdieľané hodnoty, a to vrátane podpory ukrajinskému ľudu v jeho obrane proti ruskej brutálnej agresii," uviedol vo vyhlásení Biely dom.

Biden a Trudeau v utorok rokujú s mexickým prezidentom Andrésom Manuelom Lópezom Obradorom v Mexiku v rámci druhého a záverečného dňa summitu severoamerických krajín. Politici budú viesť rozhovory napríklad o migrácii či boji proti pašovaniu drog z Mexika. Rokovania sa dotknú aj situácie na Haiti a ekonomických tém. Podľa agentúry Reuters sa krajiny dohodli, že tento rok usporiadajú fórum, na ktorom budú rokovať o posilnení výroby polovodičov v severnej Amerike a znížení dovozu tohto tovaru z Ázie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok