Brutálna vražda v Michalovciach: Nemôžeme všetkých Rómov hádzať do jedného vreca, povedal Tanko

ta3
10.1.2023 14:08

Novoročnú vraždu v Michalovciach niektorí politici využívajú na posilnenie rasistických vášní, tvrdia aktivisti. Polícia pritom oficiálne hovorí o lúpežnej vražde a etnický motív konania páchateľa vôbec nespomína. Rómovia sú zo situácie ako aj nedeľného zhromaždenia v Michalovciach pobúrení a chystajú sa zakročiť proti rasizmu, extrémizmu a politike Mariána Kotlebu. O téme sme diskutovali s Františkom Tankom z Únie Rómov Slovenska a poslancom NR SR Marekom Kotlebom.

Brutálna vražda v Michalovciach: Nemôžeme všetkých Rómov hádzať do jedného vreca, povedal Tanko
ta3

Myslí si, že ani zhromaždenie v Michalovciach polícia nezvládla. "Čo sa týka akcie v Michalovciach, ochrana zo strany polície nebola absolútne zabezpečená." Naznačil, že Tankova skupina Rómov na nich pokrikovala, oni však nereagovali. Podľa slov Mareka Kotlebu ich strana Rómov nijako neosočovala.

Rómovia sa vás nezľaknú

Mnohí by si mohli myslieť, že ĽSNS a jej zastúpcovia usporiadali akciu len pre zvýšenie svojich preferencií pred voľbami. "My sme sa nikdy nepozerali na preferencie. Vždy sme boli podporou ľudí, či sme mali preferencie 2 % alebo 0,8. Nerobíme to pre jedny voľby, ale všeobecne pre slušných ľudí," obhájil záujmy strany Marek Kotleba.

Tanko obvinil Kotlebu z toho, že klame, ak tvrdí, že sa týmto činom nesnažia svojej strane nahnať pár politických bodov. Zároveň uviedol, že ich činy Rómov nezastrašia. "Keď prídete do osady k Rómom, robíte len bu bu bu. Nemyslite si, že keď máte pri sebe chlapcov, ktorí sú napichaní steroidmi, tak sa vás Rómovia zľaknú. Tiež nechcú problémy v spoločnosti," vysvetlil Tanko.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok